אני בוטחת בך

סוזנה ונלידה (Nélida) נפגשו בנעוריהן במנזר, התאהבו ונטשו את ייעודן הדתי. הן בנו יחדיו בית, אימצו את אריקה בת ה-3 וחיו חיים מאושרים בחווה המשפחתית. ב-2006 שתי הנשים הואשמו ברצח ונידונו ל-20 שנות מאסר. מקרה שהפך לאירוע תקשורתי סנסציוני המשלב נזירות, לסביות, קנאה, יריבות, דעות קדומות, פוליטיקה, שחיתות וגם הורות. הרבה קרה ב-18 שנה שעברו מאז – נלידה יצא מהארון כגבר טרנס וכעת דניאל, אריקה כבר בת 24 ומבקרת את הוריה אשר חיים ביחד בכלא, ועדיין מתעקשים על חפותם.

הקולנוען אגוסטין טוסקנה המלווה את הצמד מאז 2019, מגמיש את חוקי ז'אנר הקולנוע התיעודי ומביא אל המסך דרמה אנושית על תא משפחתי מאחורי סורג ובריח. הוא משלב קולנוע תיעודי עם שחקניות מקצועיות ואסירות וגם מכניס קטעי מחזמר מקוריים, ובעיקר בוחר לבחור בצד אחד בלבד – העשייה הקולנועית, ללא נקיטת עמדה לגבי אשמתם או חפותם של גיבורי הסרט.
מדובר ביצירה קולנועית מקורית ומפתיעה בעוצמתה.

סרט חם

שני שחקנים סרבים צעירים מקבלים הצעה לשחק בסרט גייז עם סצנות מין נועזות. הם נקרעים בין הרצון להתפרנס ולהתפרסם לבין הפחד להיות מתוייגים ומושמצים. הם מתחילים לחקור כיצד הנושא הזה הוצג לאורך ההיסטוריה של הקולנוע הסרבי ולפני כן, היוגוסלבי. מה בעצם הייתה המשמעות של נוכחותם של קווירים בקולנוע במשך עשרות השנים?
"סרט חם" הוא מסע מרתק ומפתיע בהיסטוריה של הנושא הקווירי בקולנוע היוגוסלבי (והפוסט-יוגוסלבי), מתקופת הסרט האילם עד ימינו, בין השאר לאור הלאומנות הגוברת ולהט"בופוביה בחברה מזרח-אירופאית של היום.

שימו לב, במהלך הפסטיבל נציג שניים מהסרטים המוזכרים בסרט: "חייה ומותה של כנופיית פורנו" (2009) ו"ישבן משיש" (1995).

A House is Not a Disco

סרט תיעודי ההולך אל מאחורי הקלעים של Fire Island Pines, שכונה יוקרתית בעיירת החוף הקווירית שהפכה לפנטזיה בינלאומית לוהטת עם רצועת חוף שבה צולמו בשנות ה-60 סרטי הפורנו הגאים הראשונים.
בתקופה שבה היה עדיין לא חוקי להיות הומו, גברים הגיעו אל רצועת החוף כדי ליהנות מתענוגות הבשרים, חיים ללא מעצורים ובלי קונפליקטים. במרחק חצי שעה של הפלגה על מעבורת מניו יורק, פייר איילנד גם בימינו הוא מקום מפלט עבור גברים הומוסקסואלים.
השחקן בריאן ג'יי סמית' (וויל מהסדרה "Sense8") בסרטו הראשון כבמאי לוכד בעדשת המצלמה את השמחה וגם את המתח של התושבים באי לצד המבקרים המגיעים מ'התפוח הגדול'. הסרט עוקב אחר השינויים החברתיים שחלו במהלך עשרות השנים, מאז שגייז החלו להגיע לעיירת החוף השקטה, וגם אחר ההשפעה של ההתחממות הגלובלית על רצועת החוף שהולכת ונעלמת.
התוצאה הקולנועית היא פיסת היסטוריה של תרבות לכאורה מאוד מקומית וספציפית, אבל גם משקפת את התרבות הגאה העולמית. זהו סרט על גן עדן אמיתי, טבע פראי, דמויות תוססות, מגפת האיידס שעדיין מלווה את התושבים, אקטיביזם חברתי וגם מספר טיפוסים מיוחדים.

טרנס ממוריה

ויקטוריה מסתכלת אחורה בזמן כדי להבין את תהליך ההתאמה המגדרית שלה ומה מגדיר אותה כאישה.
לאחר שאיבדה את חברתה הטובה מריל, איתה עברה את התהליך, היא חולקת את הכאב עם אתנה ואמינה, שגם הן מתכננות תהליך דומה. יחד הן חוקרות מי הן היו פעם ומי הן היום, מקשיבות לרוחות העבר, לצחוק ההווה וללחישות העתיד.
"טרנס ממוריה" הוא יצירה אישית, כנה ועמוקה על מגדר ועל השפעת אובדן אדם קרוב. המסע של הגיבורות עובר דרך תאילנד וצרפת, מציץ אל יומני וידאו ישנים ומאיר את התגבשות החברות של שלוש נשים החושפות את נימי נפשן. זוהי יצירת אומנות, לעיתים מדיטטיבית, אשר תשתלם עבור הצופים הסבלניים.

שימו לב: הסרט לא נגמר כשמתחילות הכתוביות בפעם הראשונה.


בשיתוף שגרירות שוודיה

מחנה קיץ קווירי

"מחנה קיץ קווירי" הוא סרט תיעודי העוקב אחר קבוצה של צעירים להט"בקים במחנה קיץ אידילי על שפת האגם באלברטה, קנדה, שבו החניכים הצעירים נהנים מחוויית הקייטנה המסורתית, אבל בסביבה בטוחה ומקבלת. מחנה fYrefly נמצא בתוך יער ירוק והוא משמש מפלט קייצי, הרחק מסביבה עוינת, במקום בו בני נוער יכולים לתת ביטוי חופשי לקוויריות ולזהות המגדרית שלהםן.
הסרט מזמין את הצופים לפגוש את צוות ההדרכה וגם את הצעירות והצעירים, אשר מוכנים לחשוף בכנות מרגשת את האתגרים השונים בחייהם ומה הוביל אותןם למצוא מפלט במחנה.


בשיתוף שגרירות קנדה

לסביה

1.11 – הקדמה מאת ד"ר עמל זיו

מאז שנות ה-70 לסביות מרחבי העולם נמשכות לאי לסבוס ביוון, מקום הולדתה של המשוררת מהעת העתיקה, סאפו. הן מוצאות מפלט בחוף הפראי נטול התיירים שלצידו כפר דייגים מקומי. הן יוצרות קהילה לסבית משל עצמן שאינה מותאמת לאווירה השמרנית באזור, מה שיוצר מתח רב עם התושבים המסורתיים. ישנן גם הלסביות שמחליטות לעבור לגור בכפר ויוצרות קהילה חדשה, בתי מלון ואירוח המיועדים לקהל הלסבי, מה שגורם למקומיים להרגיש שפלשו להם לכפר ושינו את אופיו.
הקולנוענית צלי חדג'ידימיטריו, ילידת האזור ולסבית בעצמה, ביימה יצירה סוחפת המתארת ארבעים שנות אהבה, קהילה, קונפליקט וג'נטריפיקציה.


.


בשיתוף האיחוד האירופי

טקס פתיחה והקרנת "היפהפייה מעזה"

.
אירוע הפתיחה של הפסטיבל הבינלאומי ה-19 לקולנוע גאה תל-אביב

19:30 קוקטייל חגיגי לרוכשי הכרטיסים לטקס הפתיחה ומוזמנים בלבד, בחסות
   


20:30
טקס הפתיחה בהנחיית השחקנים ליעוז לוי ("מלאך משחית", "המדובב") וגל ניסים ("מקיף מילאנו") עם
הופעה מיוחדת של גלינה פור דה ברה.
הענקת פרסי ההוקרה של הפסטיבל TLVfest לשנת 2024 לאייקוני התרבות חנה לסלאו & אליוט.

לאחר הטקס הקרנת בכורה ארצית – לראשונה בישראל – "היפהפייה מעזה" – הלהיט מפסטיבל קאן 2024
בכיכובה של תאלין אבו חנא ("קריוקי", "האח הגדול", "גולדסטריות")
בבימויה של זוכת פרס הסזאר יולנד זאוברמן ("M", "האם הייתם שוכבים עם ערבי?").

ההקרנה בנוכחות המשתתפות בסרט.


.
במהלך צילומי סרטה הקודם, הבמאית יולנד זאוברמן שמעה על צעירה טרנסג'נדרית שסופר עליה שהיא נמלטה ברגל מרצועת עזה לאחר איומים ברצח בגלל היותה טרנסית והגיעה לתל אביב כדי להגשים את זהותה. כעבור מספר שנים יולנד חוזרת לתל אביב כדי למצוא את אותה צעירה. במהלך החיפוש אחרי הבחורה המסתורית היא פוגשת שורה של נשים טרנסג'נדריות פלסטינאיות וישראליות, המתפרנסות מעבודת מין ועבודות מזדמנות, כאשר כל אחת מגשימה את חלומה בדרכה.
הסרט "היפהפייה מעזה" הוא שיר הלל לאותן נשים שחוות על בשרן את מסע ההישרדות היומיומי הכל כך מסוכן בין העולמות הישראלי והפלסטינאי רק כדי שיוכלו להיות הן עצמן. זוהי יצירה קולנועית אמיצה המציבה מראה מול המציאות ומציעה תובנות לגבי המאבק של אותן נשים למימוש עצמי בתוך מציאות שכל כולה קונפליקט ודיכוי.

 


בפסטיבל יוקרנו 2 סרטים נוספים של יולנד זאוברמן


.