סינג־סינג

לפני שנה השחקן האמריקאי קולמן דומינגו הפך לשחקן ההומו מחוץ לארון השני בהיסטוריה שהיה מועמד לפרס האוסקר (אחרי איאן מקלן), וראשון בהיסטוריה על תפקיד של גבר הומו. המועמדות היתה על תפקידו בסרט "ראסטין" בהפקת נטפליקס, בה הוא גילם את דמותו של פעיל זכויות האזרח הגאה באיירד ראסטין. השנה הוא חוזר אלינו עם סרט חדש וגם עליו יש לו סיכויים גבוהים להיות מועמד לאוסקר.
גם הסרט הנוכחי מבוסס על דמויות וסיפור אמיתי. סרטו של גרג קוודר עוקב אחרי תוכנית לתיאטרון המיועדת לשיקום אסירים בכלא סינג־סינג המפורסם.
גיבורי הסרט הם להקת שחקנים אסירים שעובדים על הצגה. מדי שישה חודשים, הגברים מתאספים כדי להחליט על המחזה הבא שלהם. המנהיג הבלתי מעורער של הקבוצה הוא גבר משכיל חובב ספרות ותיאטרון בשם Divine G (קולמן דומינגו). מעמדו מתערער לאחר שהוא מגייס חבר חדש ובוטה לקבוצה בשם Divine Eye (קלרנס מקלין, המגלם את עצמו) והדינמיקה הקבוצתית משתנה.
"סינג־סינג" הוא יצירה קולנועית נדירה בכוחה המציגה את הקסם של חוויית התיאטרון מאחורי הקלעים ומאחורי סורג ובריח.
זהו סרט על הכאב, השמחה והבריחה לעולם אחר שהיצירה מעניקה ליוצרים. כמעט כל צוות השחקנים בסרט מורכב מאסירים לשעבר אשר השתתפו בתוכנית שיקום מיוחדת והדמויות בסרט מבוססות על חוויותיהם.

סרט בעל רגישות נדירה ועוצמתית והופעה חד פעמית של קולמן דומינגו, אחד השחקנים המרשימים ביותר של תקופתנו.

לבבות צעירים

בעיצומה של שנת הלימודים, פוגש אליאס בן ה-13 את השכן החדש, אלכסנדר בן ה-14 – נער מבריסל שניחן בביטחון עצמי מרשים. הם נהנים מכל רגע משותף, וככל שהקשר שלהם מעמיק – אליאס מפתח רגשות. הוא מבין שמדובר באהבה ראשונה. החששות מתגובת המשפחה והסביבה הקרובה גורמים לו לשמור את תחושותיו לעצמו, והוא הולך ומסתבך בתוך מסכת של שקרים שמאיימת להרוס את הקשר היפה שנרקם בינו לבין חברו החדש.
סרט הביכורים של אנתוני שאטמן היה אחת ההפתעות הנעימות של פסטיבל ברלין האחרון. הבמאי הבלגי גרף שבחים על הבימוי הרגיש והאינטליגנטי וסומן כאחד הקולות המבטיחים של הקולנוע האירופי העכשווי.

יהיה טוב

זה כבר כמה עשורים שאנג׳י ופאט מנהלות חיים משותפים, אך עולמה של אנג׳י מתרסק כאשר לילה אחד פאט נרדמת ולא מתעוררת. היא זוכה לתמיכה ממעגל החברים הקרוב וגם ממשפחתה של פאט – לפחות בשלב הראשון. הבעיות מתחילות כשבני המשפחה לא מכבדים את האופן שבו ביקשה המנוחה להיקבר ונמשכות כשהם לוטשים עיניים לעבר הדירה של הזוג, שהייתה בבעלותה של פאט. בגלל שמדובר בזוג חד-מיני, לאנג'י אין חזקה משפטית להישאר בדירה, והיא נאלצת לצאת לחיים חדשים.
"יהיה טוב" הוא סרטו הארוך הרביעי של הבמאי הגאה ריי יונג, שזכה אצלנו בפסטיבל הקולנוע הגאה 2020 בציון לשבח על סרטו המופלא "סוק סוק". כעת הוא חוזר עם דרמה עדינה הכתובה ומבוימת לעילא, שזכתה בפרס הסרט הגאה הטוב ביותר בפסטיבל ברלין האחרון (פרס ה"טדי") ומאז מוצגת בפסטיבלי קולנוע רבים ברחבי העולם. במרכז הסרט הופעת משחק מרגשת במיוחד של פטרה או גה מאן.

העיניים של תמי פיי

לראשונה על מסך הקולנוע בישראל – "העיניים של תמי פיי". הסרט שזיכה את ג'סיקה צ'סטיין בפרס האוסקר לשחקנית הטובה ביותר. מבוסס על סרט תיעודי בעל אותו שם של יוצרי "המרוץ לדראג של רופול".

בהופעה שובת לב ג'סיקה צ'סטיין עוברת טרנספורמציה מלאה והופכת לתמי פיי בייקר, מנחת הטלוויזיה האוונגליסטית. האישה שבנתה לצד בעלה ג'ים בייקר (אנדרו גארפילד), אימפריה כלכלית בשווי מיליוני דולרים. בשנות ה-70 וה-80 תוכנית טלוויזיה הפופולרית שלה ודמותה עתירת האיפור היו לעיתים מושא ללעג בקרב תוכניות אירוח ואקטואליה ובמערכונים של SNL, מה שהפך אותה לאייקון תרבותי גם עבור אלו שמעולם לא צפו בתוכנית שלה.

הבמאי מייקל שוואלטר ("חוליי אהבה") מביא אל המסך הגדול בכנות וחמלה דיוקן אנושי הרחוק מהקריקטורה שתמי פיי הפכה להיות. מההתחלה הצנועה שלה כילדה, דרך החיזורים של ג'ים בקולג' והחתונה שהוריה לא ממש תמכו בה, ההצלחה הגדולה והרשעתו של ג'ים בהונאה. על אף שתמי פיי היתה נוצריה אוונגליסטית אדוקה היא תמכה בקהילה הגאה ואף היתה בין הראשונות באגף הרפובליקני השמרני שראיינה בחמלה חולה איידס בשיא המגפה, מה שעורר זעם רב בקרב תומכיה ואת חמתו של מנהיג האוונגליסטים, הכומר ג'רי פולוול.

צ'סטיין לא פחות ממדהימה בנעליה של תמי פיי. היא מצליחה ליצור דמות אנושית, צבעונית, שתמיד מגיעה מאופרת ומוכנה לתת הופעה בלתי נשכחת גם כשהמצלמת הטלוויזיה איננה פועלת.


הסרט זמין לצפייה גם בערוץ דיסני+

שלושה קילומטרים מסוף העולם

אדי (Adi) בן ה-17 המאוהב בסטודנט מבוקרשט, מגיע לבלות את הקיץ בכפר הולדתו הקטן והשמרני על שפת נהר הדנובה. אחרי תקיפה אלימה שמתרחשת לילה אחד ברחובות הכפר השקט, עולמו של אדי מתהפך בחדות כאשר הוריו מעדיפים את אמונתם הדתית ואינטרסים כלכליים על פניו ואנשי הכפר והרשויות מצדיקים את האלימות כלפיו.
"שלושה קילומטרים מסוף העולם" הוא סרטו של עמנואל פארבו, במאי הגל הרומני החדש שמתאפיין בקולנוע ריאליסטי, מרתק ומשוחק להפליא. הסרט, שזכה ב"דקל הקווירי" בפסטיבל קאן, הוא דרמה חדה וחכמה על משפחה, שחיתות, אומץ וזהות.
"שלושה קילומטרים מסוף העולם" הוא המועמד הרומני לפרס האוסקר 2025.

שימו לב: הסרט מכיל אלימות ותאור של טיפול המרה בכפיה.

בשיתוף עם שגרירות רומניה

לחיות, למות, להיוולד מחדש

סרטו היפה והמרגש של הבמאי הצרפתי הנודע, גאל מורל, שהוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל קאן האחרון.

ויקטור בלמונדו (הנכד של, שמוכר בין השאר מ-"די כבר עם השקרים שלך") ותאו כריסטין ("החלק הטוב שבי") מככבים בדרמה מפתיעה ומרגשת המביאה אל המסך משולש אהבה רומנטי מורכב.
אמה אוהבת את סמי שאוהב גם את סיריל שאוהב את סמי. מה שמתחיל כמשלוש רומנטי-מיני לא מחייב בראשית שנות ה-90 מקבל תפנית על עלייתה של מגפת האיידס. אירועים בלתי צפויים ישנו את חייהם של השלושה ויובילו אותם להתמודד עם עולם חדש מלא אתגרים וחששות.
עוד משתתפת בסרט האייקון הקווירי אמנדה ליר.
גאל מורל היה אורח בפסטיבל שלנו בשנת 2012 עם סרטו "גן העדן שלנו".


בשיתוף שגרירות צרפת

לה פמפה

דרמה עוצרת נשימה שהוקרנה במסגרת שבוע המבקרים בפסטיבל קאן 2024 והייתה מועמדת לדקל הקווירי.
סרטו הראשון באורך מלא של הבמאי אנטואן שברולייה חוקר גבריות ומיניות באזור הכפרי של צרפת, בעיקר בלונגה-ז'ומל, עיר הולדתו של הבמאי, שבה צולם הסרט כולו.
וילי וג'וג'ו הם החברים הכי טובים שיכולים להיות, החולקים אהבה משותפת לאופנועים. ג'וג'ו הוא נהג מרוצי אופנועים הנמצא בדרך הנכונה להפוך לשם דבר ואילו וילי נמצא שם כדי לסייע לו להגשים את החלום.
כאשר סוד מחייו של ג'וג'ו נחשף, המסלול המהיר שלו אל הצמרת מתערער. שני החברים נאלצים לצאת למסע לגילוי עצמי בניגוד לרצונם.
הכוכבים הצעירים אמורי פושר וסעיד אל עלמי מספקים כאן הופעות מרשימות, אותנטיות ואמיצות במיוחד.


בשיתוף שגרירות צרפת

יופי מסוכן

"חלמת פעם על גרסה טובה יותר שלך? את, רק טובה יותר בכל מובן. ברצינות. את חייבת לנסות את המוצר הזה. הוא נקרא "החומר". הוא שינה את חיי. הוא יוצר "את" אחרת, חדשה, יותר צעירה, יותר יפה, יותר מושלמת. ויש רק כלל אחד: אתן חולקות זמן. שבוע אחד לך, שבוע אחד לה. איזון מושלם. קל, נכון? אם את מכבדת את האיזון… מה כבר יכול להשתבש?"

"יופי מסוכן", שכבר הסעיר השנה את פסטיבל קאן וזכה ל-11 דקות של תשואות סוערות, מספק לאחת השחקניות הוותיקות והאהובות שפועלות בהוליווד, דמי מור ("הצעה מגונה", "רוח רפאים", "בחורים טובים") את אחד מתפקידיה הגדולים ביותר, עם סיכוי גבוה למועמדות לאוסקר. לבמאית קוראלי פארז'ה הוא סיפק את פרס התסריט בקאן ומבסס את מעמדה כקולנוענית פורצת גבולות ומוסכמות. התכוננו לסרט המופרע, המצחיק והלא יאמן הזה שלא תפסיקו לדבר עליו.


הביקורות משבחות:
״החוויה התיאטרלית הכי סוחפת ומסמרת שיער של השנה״
Indiwire

״סרט שהוא צעקה רועמת״
New York Magazine

״הופעת חייה של דמי מור״
VOGUE

״מרגרט קוואלי מדהימה״
The Playlist

״החזון של פארז׳ה מרהיב״
World of Reel

״יצירת מופת ענקית ונועזת״
Indiwire

״דמי מור בתפקיד חייה – מגיע לה אוסקר״
Variety

אמיליה פרז

דרמת הפשע המוזיקלית החדשה והמדוברת של הבמאי ז'אק אודיאר ("ליבי החסיר פעימה", "נביא", "חלודה ועצם") נחשפה לעולם בפסטיבל קאן האחרון לתשואות הקהל. היא זיכתה את צוות השחקניות המדהים שלו בפרס משותף ובפרס הגדול של חבר השופטים. הסרט הכיר לעולם את אחת התגליות הקולנועיות האדירות של השנים האחרונות – השחקנית הטרנסג'נדרית קרלה סופיה גסקון, שכובשת את המסך ואת לבבות הצופים בהופעה בלתי נשכחת.

זואי סלדנה ("אווטאר", "שומרי הגלקסיה") מגלמת את ריטה, עורכת דין מתוסכלת העובדת עבור חברה גדולה ומושחתת. יום אחד היא מקבלת הזדמנות לשנות את חייה – מפגש אישי עם אחד מראשי הקרטל האכזריים במקסיקו. לתדהמתה ראש הקרטל מבקש ממנה לעזור לו להגשים את חלומו – לעבור תהליך התאמה מגדרית ולחיות כאישה תחת שמה החדש – אמיליה פרז.

עוד משתתפת כרעיית ראש הקרטל הזמרת, השחקנית ואחת הכוכבות הגדולות של תקופתנו, סלינה גומז ("רק רוצחים בבניין") וגם השחקן הישראלי מארק איווניר.
את הסרט הזה לא תשכחו זמן רב.


בשיתוף שגרירות צרפת

אהבה ומהפכה

השנה היא 1977 ומיגל עומד להיות הראשון במשפחתו שילמד באוניברסיטה. אבל למיגל יש חלומות אחרים – הוא חולם להפוך לזמר ולהשתתף בתחרות טלוויזיונית פופולרית. הוא נחשף לפעילים חברתיים, מוצא את עצמו משתתף בהופעות במועדון דראג מחתרתי, והופך לאקטיביסט בעצמו. כל זה בסתר ונגד רצונה של אמו, רמי בת ה-50, שעובדת כתופרת בחנות חליפות יוקרתית.
בשנות ה-70 הומוסקסואליות עדיין הייתה טאבו בחברה הספרדית, השוטרים השתמשו באלימות כלפי להט"בים והשתייכות לקהילה הגאה הייתה עבירה פלילית שבגינה היה אפשר להגיע לכלא.
כאשר מיגל נתפס על ידי המשטרה בלבוש דראג, אמו השמרנית מחליטה לעשות מעשה ולהצטרף לחבריו של מיגל, פעילות ופעילים חברתיים מהקהילה הגאה, כדי להיאבק במשטרה, בית המשפט והממסד כדי להפוך את ספרד למקום טוב יותר.

בסרטו הראשון כבמאי, אלחנדרו מרין מצליח להיכנס לתוך לבבות הצופים והצופות עם קומדיה דרמטית מרגשת וסוחפת על הזכות לאהוב. סרט שהוא הצדעה לכל פעילי המאבק החברתי, בעבר ובהווה, הנאבקים למען חיים במדינות פלורליסטיות, ליברליות עם שוויון זכויות מלא וללא פחד.
שמו הספרדי של הסרט, "אני אוהבת אותך בטירוף", מתייחס לכוחה של אהבתה של אם לבנה ולכן זה גם סרט המצדיע לכל האמהות התומכות בילדיהן הלהט"בקים וגם אם באופן אישי לפעמים קשה להן, הן ילכו עבור ילדיהן באש ובמים.
הסרט מבוסס על אירועים אמיתיים.


בשיתוף שגרירות ספרד & PrideTV